Ranke kolommen bepalen aanblik Warandeberggebouw

Ranke kolommen bepalen aanblik Warandeberggebouw

01.09.2018

Er komt een kolom om de 135 cm, en allemaal samen zullen ze zorgen voor ritme en dynamiek in de gevel. Nagenoeg elke kolom is uniek en wordt samengesteld uit vier of vijf op elkaar geplaatste elementen, zo’n 1.200 stuks in totaal. De elementen zijn gemaakt van wit architectonisch beton, met smaragdgroene granulaten uit Noorwegen. Uit sommige ervan wordt een stuk gesneden (‘cut-out’), waardoor de groene granulaten zichtbaar worden en over de verschillende kolommen heen een ellips zullen vormen op de gevel.

Flexibiliteit op lange termijn

“Doordat de gevel deel uitmaakt van de draagstructuur van het gebouw, kunnen we de structurele elementen in de kantoorruimtes beperken”, legt programmadirecteur Loraine Beckers uit. “Dat geeft ons een grotere flexibiliteit op het gebied van inrichting, en biedt ons ook op lange termijn meer mogelijkheden qua indeling.”

Het plaatsen van de elegante, smalle kolommen is een minutieus werk dat nog zal duren tot in 2019.